Bilverkstad Göteborg

Om oss

Bilverkstaden i hjärtat av Hisingen Göteborg

Vi har gemensamt 100 års erfarenhet av service, reparationer och avancerad felsökning. Du kan lita på att din bil är i goda händer. På Carpros jobbar vi enbart med originaldelar och den senaste utrustningen marknaden kan erbjuda. Självklart följer vi alltid tillverkarnas rekommendationer vid service och reparation. Vi lämnar alltid 12 månaders garanti på utfört arbete och 24 månaders garanti på reservdelarna precis som branschens förordningar MRF och SVFF. Alltid gratis lånebil vid alla typer av reparationer, flexibla inlämnings tider samt utlämningstider. Din vardag skall rulla på som vanligt precis som din bil även om bilen strular. En klar prisbild på reparationen är ett måste. Vi är auktoriserade att serva alla bilar på marknaden dessutom gäller din nybilsgaranti när du servar bilen hos oss. En stämpel i din servicebok eller digitala service-bok. Vi har till gång till alla digitala serviceböcker . Felsökning är vår starka sida där vi hittar dem felen din märkesverkstad inte kan hitta.

Vi förenklar ditt bil-ägande. Du hittar vår bilverkstad i centrala Hisingen på stigs center. Lätt åtkomligt och enkelt. Precis som ni vill att det ska vara

Gratis lånebil vid reparation.

Vad kostar det att göra service?

Att serva en nästan ny bil som precis har rullat från fabriken kostar runt 2 000 kronor. Senare i billivet landar servicen lätt på det dubbla. Det behöver inte vara så dyrt. Våra prisexempel indikerar att man ganska lätt kan spara flera tusenlappar per år

När ska man lämna in bilen på service?

Bilens serviceintervall är 3000 mil eller 12 månader. Bilen behöver alltså en årsbaserad service då man inte kommer upp i 3000 mil under perioden. Du kör 3500 mil varje år. Bilen behöver service vid 1500 mil eller var 12:e månad.

Vad kostar det att serva bilen?

Hos oss kostar servicen från 1 400 kr beroende på miltal och ålder. Men det finns också fördelar med att serva på hos oss. Där kan kunden i vissa fall få gratis uppdateringar på sin bil, en kostnad som tillverkaren står för.

Måste man lämna bilen på auktoriserad verkstad?

Många tror fortfarande att man måste använda en av biltillverkaren auktoriserad verkstad för att garantin ska gälla. Men så är det inte. Sedan 2002 finns det EU-regler som ger dig som bilägare rätt att serva bilen var du vill.

Vad gör man på en service?

Servicen kontrollerar oljenivån, fyller på vid behov eller byter ut den. Oljefiltret kontrolleras och byts ut om nödvändigt. Spolarvätska, kylarvätska och styrservoolja kontrolleras även och fylls på.

Vad är grundservice?

Kontroll och smörjning av dörrlås, dörrstop och gångjärn. Även tanklås och bagagelucka. Byte av olja, oljefilter och avtappningsplugg alt. packningen till avtappningspluggen (beroende på årsmodell).

Vad händer om jag inte servar bilen i tid?

Om du inte gör det i tid blir det körförbud. En trafikfarlig bil kommer inte att få godkänt vid kontrollbesiktningen. Det finns däremot ingen lag som säger att du måste serva bilen. Det gör du för att ha en säker och fungerande bil.

Vad ingår i en service hos Carpros Bosch Car Service?

Vid service hos oss din nybilsgaranti. Vi använder alltid originaldelar eller delar av motsvarande kvalitet och följer biltillverkarens servicerekommendationer. Efter utfört arbete stämplar/registrerar vi i din servicebok alternativt digitala serviceboken, vilket är värdefullt den dag du ska sälja eller byta bilen.

Hur vet man om att er bilverkstad är auktoriserad?

Alla verkstäder som kan stämpla serviceboken och följer tillverkarens föreskrifter är auktoriserade numera, tack vare regler inom eu.